Saturday, July 02, 2011

HTC Sensation


以前老是愛換手機是因為找不到滿足自己的要求。
另外一方面也是自己手痒的關係 :P
後來用了萍果好幾年就不再想試其他品牌了。
用過WINDOW MOBILE 好多年但速度真的沒辦法和iOS比所以放棄了!
接著有試Linux, Symbian 但都滿足不了我!
所以一用iOS就從 iphone, iphone 3GS, iPhone 4 到現在。
後來市場上越來越多Android 手機! 心開始動了!!手也開始痒了!!
接著iPhone 4的 Home Button 老是有問題。
希望下一代萍果可以放棄 Home Button!
要不然這么貴就把手機質量做好一點!

iPhone 5 遲到了~
所以給自己一個很的借口入手新手機~
想試 Anroid 手機很久了但今年比較忙 ....終於有機會了 :P
入手了第一部 Android 手機~
原本考慮 Samsung Galaxy S2 因為功能比 Htc Sensation 強而且比較簿! 但接受不了 Samsung Galaxy S2個塑膠手感和樣衰。所以敗 左Htc Sensation :)

Full Package~ 用左幾日! Android真係好掂~
決定遲D入手幾部 Android Pad 嚟玩。

大致上達到我嘅要求!
1)速度夠快!
2)相機亦有 auto focus, LED lights,
3)大芒!
4)機身唔重! 手感好過 iPhone 4
5) 好多 Apps 係 iPhone 亦已經可以係 Android 揾到! 勁開心!!

越睇越鐘意。

No comments: